WelkomFilmmaker, muzikant maar vooral geboren verteller Leon Giesen kan als geen ander stilstaan bij zaken waar de meeste mensen, op het eerste gezicht totaal terecht, straal aan voorbij lopen. Hij daarentegen gaat op onderzoek en ontdekt de wonderlijkste dingen. Die deelt hij weer in Mondo Leone (De Wereld van Leon). Een even vanzelfsprekende als unieke combinatie van film, muziek en natuurlijk verhaal.Zo, dat was het promo gedeelte, voor mensen die even snel willen weten wat Mondo Leone is en dan door moeten.NIEUWS:

De Moby Dick Leesclub gaat binnenkort van start!

In 2020 en 2012 waren er twee kleine test-runs. Ik weet zeker dat het werkt*.

Deze exclusieve en geheime club neem ik online - *op een niet eerder vertoonde manier - mee op Mondo Leone's laatste zoektocht.

Hoe graag de VPRO en de NTR ook een podcast wilden van deze meeslepende en spannende reis het verleden (en een bos ten noorden van Parijs) in. Mondo Leone doet dingen op zijn eigen manier. Het verhaal is te visueel en te rijk om alleen maar te horen. Dit moet je zien en voelen. En het is te waardevol om weg te geven. Dus het gaat je wat kosten. En je zult er moeite voor moeten doen. Het kostte mij 6 jaar.

Leden van de Moby Dick Leesclub krijgen iedere dag een gecodeerd wachtwoord dat ze zelf zullen moeten decoderen, waarbij het boek 'Moby Dick' wordt gebruikt. Net zoals dat in het verleden is gebruikt.

Zie hier een voorproefje:


Het verhaal gaat open op 4 september en start echt op 5 september 2022. Wil je weten hoe het in zijn werk gaat?

Stuur een mail naar mobydick@mondoleone.nlNa twee windstille Corona jaren is Mondo Leone weer 'in het wild' te zien.

En wel op allerlei plekken. Daar waar mijn werk vroeger als 'theater' werd gezien en dan ook voornamelijk te zien was in theaters en schouwburgen, ervaren mensen mijn recentere verhalen en verslagen van zoektochten als 'inspirerend'. Dat betekent dat ik overal op kan duiken. Besloten optredens en dat zijn tegenwoordig verreweg de meeste, zijn niet te vinden in de agenda.Die Corona jaren hebben wel tot verrassende inzichten en nieuwe manieren van vertellen geleid (zoals de Moby Dick Leesclub). Zie bijvoorbeeld 'Projecten'.