De Schat van Mondo Leone

Graven met rechtsbijstand

Een modern sprookje! Zei Femke Halsema toen ik haar dit verhaal vertelde. Dat klopt, maar dan wel waargebeurd.

De Schat van Mondo Leone (hier ben ik aan het graven in het Beierse plaatsje Mittenwald met 'rechtsbijstand' van twee advocaten) is op het eerste gezicht een waar gebeurd, spannend en hilarisch avontuur dat het midden houdt tussen 'The Da Vinci Code' en 'Buurman en Buurman'.

Polizei

Gestopt door de politie...

Gat dicht

Moet het gat weer dichtgooien...

Maar het is meer dan dat.

Het is een inspirerend en tijdloos verhaal over een mannetje alleen (ik zei de gek), dat door het achternajagen van een theorie in steeds grotere problemen terecht komt. Maar dat op een gegeven moment (namelijk als het mannetje bijna failliet gaat) een tamelijk briljante twist aan de gang van zaken geeft waardoor hij niet meer alleen staat. En zelfs tot een happy end komt wat hem in zijn eentje nooit gelukt zou zijn.

Mensen hebben het er nog over.

Slotfeest

Aan het eind staat het mannetje op het slotfeest te midden van muzikanten, bommenzoekers, advocaten, geologen, de Beierse aannemer in klederdracht en... het belangrijkst van allemaal...

Rode doos

... de 1100 mensen in de zaal die ons avontuur mogelijk hebben gemaakt (hier te zien voor aanvang van het slotfeest).

Het is ervaring die ik voor geen goud had willen missen.

Doordat ik inmiddels genoeg afstand heb en gebeurtenissen op hun juiste waarde kan schatten en in perspectief kan zien is het verhaal alleen maar sterker geworden.

Dit voorbeeld van de verbindende kracht van verhalen laat ik graag zien en voelen. 

Tweet van Juf Margreet

Interesse? info@mondoleone.nl