Klein College Schatgraven


In dit rijtje stralende mensen staan ook een Duitse advocaat, een Beierse aannemer, een geofysicus, data-analist en opgravingsleider.

Ik ben in mijn leven een aantal keren serieus op zoek geweest naar dingen. Uiteindelijk gaat het mij altijd om het verhaal, maar ondertussen weet ik door schade en schande wel het een en ander van de wereld van het serieuze zoeken. 

Wat ik geleerd heb van proberen een code in een muziekstuk te kraken en aan de hand van de theorie die dat opleverde zoeken naar een nazi-schat in Beieren en met de politie en de gemeente in aanraking komen:


Waarna uiteindelijk de hele straat is open gegaan...

Of van zoeken naar een nazi-schat in Baarn, jaja met detecor-ontheffing:


Of zoeken naar een depot van de Rote Armee Fraktion (op basis van informatie van de ex-terroriste die dat zelf verstopt had), deze keer in Frankrijk, jaja met toestemming van de eigenaar van het land én de regio-archeoloog én in overleg met de politie-attaché van de Nederlandse ambassade in Parijs: 


'Onze' archeoloog met de magnetometer doet het werk

Wil ik best delen.

In een 'Klein College Schatgraven' in het Hoofdgebouw van het Instituut voor Verwondering.

Plus: Wat is een schat? De plek waar iemand doodgeschoten is vinden om daar een gedenksteen neer te leggen reken ik ook bij schatgraven. 

Of de plek vinden waar in achttienhonderdzoveel een postbode over een steen gestruikeld is en die terugliep, die steen heel mooi vond, die stenen is gaan sparen en daar uiteindelijk een paleis van in zijn achtertuin heeft gebouwd (het Palais Idéal van Le Facteur Cheval)... is een schat vinden. De steen die ik vervolgens heb gevonden bij de plek waar hij gestruikeld is en die niet zou misstaan in zijn paleis neemt een ereplaats in in mijn 'Wunderkammer'.

Het kleine college is alleen voor leden van Club Mondo Leone en hun introducé's.

Lid worden is gratis en verplicht tot niks. Het kleine college kost wel wat, maar daar zit een hele filosofie achter, die vertel ik je als je reserveert.

Stuur een mail naar club@mondoleone.nl