Inspirator

Op Pabo

Meer en meer worden mijn verhalen ingezet om te inspireren. Gelukkig.

Op congresje

© Angeline Swinkels, 's-Hertogenbosch

Mondo Leone's vorm is misschien theatraal doordat ik ook film en muziek gebruik. Maar dat is geen truuk of vormgeving. Ik ben ook beroepsmuzikant en professioneel documentairemaker geweest. Voor mij is dat niet meer dan vanzelfsprekend.

Gestopt door de Duitse politie

Gestopt door de Duitse politie

Maar de inhoud is zeker niet theatraal. Het zijn geen sprookjes. Alles is waar gebeurd. En meen ik. Dat vind ik belangrijk. Alleen met oprecht gemeende woorden wil ik de mensen in beweging krijgen. En dat dat lukt kan ik laten zien.

Schatbegraver

Op de bodem van een enorm gat in de straat in Beieren dat met steun van 1100 mensen (die ieder 50 euro betaald hebben om deel uit te maken van het verhaal) gegraven is, waar ik net onze schat begraven heb

Mijn verhalen zijn dan ook meer dan woorden (of filmpjes of liedjes). Bij die woorden horen daden. Ik leef namelijk echt zo. Ik ben hartstochtelijk nieuwsgierig en volg mijn fascinaties, ga op avontuur en vind of maak nieuwe paden en verbindingen.

Vaak in het klein, zo heb ik een Utrechtse kabouter in mijn tuin gekregen. Of samen met mijn dochter de rib van een Sauropod gevonden.

En soms in het groot.

Slotfeest

Tijdens het slotfeest van het schat(be)graafavontuur, temidden van muzikanten, bommenexperts, advocaten, filmers, de Beierse aannemer in klederdracht en... het belangrijkst van allemaal... de 1100 mensen die dit mogelijk gemaakt hebben

Met een peloton van de genie en scouts van Scoutinggroep Ernst van Kempen, terwijl we, in dienst van een verhaal, een stuk bos hebben uitgekamd

Zodoende verschijn ik ter verhoging van de feestvreugde steeds vaker op congressen, trainingen, academies en werkweken om het vuur een beetje hoger op te stoken en mensen de waarde van nieuwsgierigheid en verwondering te laten zien. Op avontuur in de wereld van alledag. Iedereen kan het. Maar bijna niemand doet het. Terwijl het zo leuk is.