Wat is een Tikkie Takkie Show?

Dit is een Tikkie Takkie zelfportret. Links / wit ben ik, ik maakte eerst dit zelfportretje met play knop waarop Rob in het zwart op reageerde. Rob is Rob van Dam. En Rob en ik hebben gemeenschappelijk dat wij ons graag verwonderen over de schijnbaar gewoonste dingen. Wij hebben veel fotootjes van dingen waar wij stil bij zijn blijven staan. En mogen graag ping-pongen met die beelden. Aanhaken bij elkaar, heen en weer stuiteren, over praten, om lachen, een liedje bij zingen en wat dies meer zijn. En als wij ons daar met z'n allen over verwonderen is het een 'Tikkie Takkie Show'.

Het leukst is dit met ingezonden beelden er bij. Met plaatjes van verwonderenswaardige zaken uit de directe omgeving van mensen uit het publiek. Waar wij weer passend op proberen te reageren. Het is geen wedstrijd. Het is een kijkfeest met zo lang en leuk mogelijke rally's.

Om een indruk te geven (voor zover als dit kan langs deze weg) heb ik hier een stukje beeld-tennis van een eerdere keer. De beginfoto (1) is een ingezonden beeld. Ik wist wat direct dat kruis op de straat was. Dat is een (2) sneeuwvalverbod! Werkt heel goed. Rob kon laten zien dat dat precies, maar dan ook precies half zo goed werkt bij regen (3).

Maar nee daar draait deze foto (4) niet om dacht Rob, de ster van deze foto is die stoel waar zo prachtig mooi licht op valt. Zo een had hij ook gezien (5). Nou, ik heb er wel twéé gezien (6) takte ik terug.

Over twee gesproken, die stoel staat daar (7) wel heel alleen zag Rob. Hij wist gezelligere (8) stoelen te staan. Ook een beetje onder een hoek aan elkaar vast. Hoewel wel de vraag is of er iemand op die stoel met de pompoen mag zitten. Mijn foto (9) is een indoor voorbeeld op gezellige-zitjes-waarbij-niet-de-bedoeling-is-dat-je-er-gaat-zitten-gebied. Ik weet niet of je het zo goed kunt zien, maar Rob's nummer 10 is een bank met een ketting er voor. Waar later (11) de hele zitting is weggehaald. Het moet ook niet te gezellig worden. Nee dan 12, bij mij in de straat. Op 13 zie je dat er van de Rob's verdwenen zitting een tafeltje is gemaakt. Probleem is natuurlijk wel dat je daar weer op kunt gaan zitten.

Daarna ging het over het feit dat de persoon waarschijnlijk invalide is. En nu weg met de auto. Maar als hij / zij er is en de auto er dus staat en hij / zij op de stoel zit dan kan er niemand meer door. Zou hij / zij geen benen hebben? Als mensen niet langs auto's kunnen lopen ontstaan de mooiste dingen (15). Als auto's niet rijden ook (16). Nee volgens mij wil hij / zij gewoon uitzicht (17). 18 is een foto van het totale gebrek aan uitzicht dat mijn lief en ik hadden in een hotel in Logroño. Waarschijnlijk daardoor hebben wij een zeer geïnspireerde avond gehad. Daar heb ik een liedje over. Dat heet 'Simpel'. Vanaf 19 deed Rob een solo over wonderlijke parkeervakken voor invaliden.

En dit alles in een behoorlijk tempo, vol dynamiek en interactie met het publiek. Een visuele achtbaan in het pretpark voor de geest. En dan hebben we het nog niet gehad over waarom het licht boven aan is op de ingezonden foto.

O ja, we hebben ook nog gevraagd waarom de ingezonden foto was gemaakt. En dat was omdat...

...het kruis precies midden op de stoep uitkwam!