23 Aug: Rob en Leon vragen zich af wat burgerlijkheid is


De mens, de parel van de schepping... toch?

Ik ben dol op mensen. Sommige van mijn beste vrienden zijn het. Maar op het moment dat ze met z'n allen hetzelfde gaan doen krijg ik het benauwd. En op het moment dat verwacht wordt dat ik dan meedoe blokkeer ik. Behalve met de Venlose Vastelaovend dan. Maar dat is ook een feest waarbij - als het goed is - de bestaande orde op z'n kop gezet wordt. Maar ook daar, zo snel als het anarchistische van wat in het noorden 'carnaval' genoemd lijdt onder de festivalisering dan ben ik weg.

Ik dacht dat ik een rocker was. Maar inmiddels heb ik een leesbril en vind ik dat ik niet meer serieus rockmuziek kan spelen.

Toch wil ik nog steeds geen fietstassen. Of sloffen.

Ondertussen woon ik wel in een rijtjeshuis en heb ik een grijs metallic auto. Een van de meest verkochte zelfs. Een Passat Variant (nummer 9 in de lijst van 10 meest verkochte auto's allertijden).

Over die dingen, met mij en ons als onderwerp van studie en spot wil ik het gaan hebben op 23 augustus, samen met Rob van Dam, een Utrechtse ontwerper met wie ik veel gemeenschappelijk heb. Heel veel fotootjes van schijnbaar (en vaak ook werkelijk) onbenullige dingen bijvoorbeeld. Maar Rob draagt wel sandalen. En gaat kamperen. Ik heb gezworen dat nooit meer te doen.

Hoe dan ook. Het wordt in elk geval spannend voor ons. We gaan op avontuur in ons hoofd.

En 'burgerlijkheid' blijkt een soort rode lap te zijn. Toen ik er over begon tegen een vriendin zei ze: Weet je wat ik burgerlijk vind? Een magnetron! Daar snap ik weer helemaal niks van. Het hangt er toch van af wat je er mee doet?

Met hier en daar een liedje en veel beeld.

23 AUGUSTUS IS VOLGERESERVEERD


Het Ienieminimondofestival is een soort van eenpersoonsparade met op iedere avond wat anders. Het begint steeds om 20:30 in het Hoofdgebouw van het Instituut voor Verwondering aan de Molenwerfhof, een prachtig verborgen pleintje in Utrecht. 'Hoofdgebouw' klinkt misschien wel groot, maar het is maar heel klein. Er is plek voor 30 personen. Dus reserveren is verplicht en gaat via een email naar info@instituutvoorverwondering.nl