Jouw huiskamer

Bij Amaro

Honderden keren heb ik al bij mensen thuis verteld en gespeeld en ik heb er nog lang geen genoeg van.

Leon in Haren

Veel meer dan in een cultuurkasteel, wat een schouwburg of theater toch is, passen mijn huis-, tuin- en keukenverhalen in huis, tuin en keuken.

Leon in Tilburg

Ze zijn niet als theater bedoeld, niet als podiumkunst. Ik meen ieder woord dat ik zeg en pas mijn woorden toe. Ik leef echt zo.

In de loop van de tijd zijn mijn optredens van een bonte verzameling filmpjes en liedjes gegaan naar een pleidooi voor nieuwsgierigheid. En een betoog om je nieuwsgierige neus te volgen, buiten de gebaande paden te gaan. Op avontuur in de wereld van alledag.

Zo heb ik gespeeld en verteld bij iemand die 80 werd (waar de kleinkinderen ook bij waren), maar ook 30e, 40e en 50e verjaardagen, op middelbare en lagere scholen, voor de leerlingen, maar laatst wilden de leraren ook, op trainingen van bedrijven of bedrijfsuitjes, verhuis- en verrassingsfeestjes, trouwpartijen maar ook de herdenking van een overleden vriend... op de bespreking van de kwartaalcijfers van een pensioenfonds maar ook op een bijeenkomst van de vereniging van arme mensen in de Flevopolder etceteretera.

En meer en meer word ik, met precies hetzelfde verhaal en materiaal, ingezet als gastdocent op kunstacademies en hogescholen. Zoals op de Fontys Hogeschool in Tilburg, waar een studente het weer zo leuk vond dat ze het met al haar vrienden wil delen (een van de leukste complimenten die er zijn als je het mij vraagt) en dan is het weer een huiskamerconcert.

Leon in Leeuwarden

Voor de huiskamerconcerten had ik een speciale betaal-constructie bedacht die ABCD heet: Ik kom A = Akoestisch, B = Besloten spelen voor 1 CD per persoon. Vanaf 30 personen. Zo'n CD kost je 15 euro per stuk. En dan kom ik voor niks spelen en vertellen. Ik reken alleen nog een reis-tijd vergoeding. Maar Mondo Leone zou zichzelf niet zijn als hier ook niet van afgeweken kan worden. Zeker omdat het hele begrip CD aan inflatie onderhevig is. Maar of er nou CD's bij komen kijken of niet, dit is wel de orde van grootte waaraan je moet denken.

Voor informatie, stuur een email naar info@mondoleone.nl