Op andere plekken

Met Gouden Randjes


In totaal zijn, of beter waren, er 6 avondvullende Mondo Leone voorstellingen waarmee ik door het land getrokken ben. En twee lange verhalen: De Schat van Mondo Leone en Het lot van Loterijman.

Hierboven zie je me bezig tijdens de voorstelling Genomineerd. Hierin vertel ik het verhaal van de prijs die ik in het leven geroepen heb: Het Gouden Randje en laat ik zien wie (of beter gezegd wat) ik voor die prijs nomineer.

Dit is 'De Schat van Mondo Leone' in volle gang tijdens een congres:


Foto: Jeannine Govaers

En hier beneden zing ik een liedje uit 'Het lot van Loterijman' tijdens de opening van de tentoonstelling 'De oorlog die bleef' in het Nationaal Archief in Den Haag.


Foto: Herman Zonderland

Ik heb wat ik doe nooit als 'theater' beschouwd en heb eerlijk gezegd ook nooit gehouden het formele en de codes en afspraken van het theater. Vandaar dat ik (in elk geval voorlopig) geen reguliere (voor zover ik dat al kon) 'theatervoorstelling' meer ga maken. 

Ik blijf houden van het publiek en het moment, dus ik zal, zo lang ik kan, blijven vertellen en spelen voor wie dat wil zien. Maar voorlopig doe ik dat vooral in het hoofdgebouw en uiteraard op plekken waar ik gevraagd word dat te doen. Van kunstacademies tot inspiratiebijeenkomsten, van festivals via congressen tot in huiskamers. En af en toe nog in theaters.

En de 6 voorstellingen hebben een schat aan materiaal opgeleverd waaruit ik vaak en graag 'bloemlees'.