Op avontuur

In het bos

Een blije Leon in de jungle van Suriname. Dagen reizen van de beschaving. Echt op avontuur. Dit was een uitzondering. Met uitputting en muggenbeten en zo... zelfs kaaimannen die op bezoek kwamen.

Meestal zoek ik mijn uitdagingen en belevenissen veel en veel dichterbij. Gewoon, in de wereld van alledag. Hier. Waar we zijn.

Zelf doen

Het avontuur waar ik dol op ben, is iets gaan doen waarbij je niet weet hoe het moet. Waarbij onbekend is wat er komt of hoe het af gaat lopen. Daarin verschil ik volgens mij maximaal van mijn vader, die van controle houdt. Daarin verschil ik ook van de wereld waar ik vandaan kom: de televisie. Daar wil men toch vooral van tevoren weten wat iets op zal leveren. Bij voorkeur is alles geresearcht en de uitkomst dus bekend. 

Ik hou er van om buiten de lijntjes te kleuren. Ik ben dan ook deels muzikant. Ik speel. Absoluut geen jazz, maar ik improviseer op mijn manier wel degelijk. Ergens anders zeg ik al dat het mooiste moment het gedeelde moment is, wat mij betreft. Maar als je écht het moment opzoekt, betekent het dat je controle verliest.

Gevaar

Dat heeft het gevaar van mislukking in zich. Maar dat moet. Bij avontuur hoort dat het mis kan gaan. Als het niet mis kan gaan is het geen avontuur. Dan is het een georganiseerde reis. 

Mondo Leone en het Instituut voor Verwondering zijn allebei 'dingen' die puur uit nieuwsgierigheid en onbevangenheid zijn ontstaan. In allebei de gevallen was er geen plan. Geen voorbeeld. Ik kon en kan nog steeds niet van tevoren garanderen dat iets zal werken. Maar ik weet wel dat het een mooie richting is om uit te gaan. Waar het ook toe leidt.

Daar hou ik van.

Als jij er ook van houdt... kom aan boord. Dat kan door lid van Club Mondo Leone te worden. Of als je meer wil krijgen en dus ook geven: Verwonderling.