Over vertellen

Vuur. Kampvuur. Als symbooltje voor 'vertellen'. Maar dat is niet voor niks. Vertellen is heel oud. Verhalen maken de mens. Door verhalen ordenen wij de wereld. Dat is het verschil tussen ons en de dieren. Wij kunnen door een verhaal leren en kennis overdragen.

Ook hier (net zoals bij leiderschap) zag mijn kleuterjuf al dat ik er iets mee heb:

Heerlijk vind ik het om te vertellen. Ik doe het heel vaak. Sterker nog, ik leef er van. Ik ken 'de kracht van verhaal' van dichtbij. Mijn verhalen hebben van alles in beweging gebracht. Kijk maar op deze site. Van een Beierse gemeente tot een peloton van de genie. Van zo'n joekel van een tent op Lowlands tot, misschien wel veel enger, een huiskamer. Of een burgemeester.

Ik doe niet aan sprookjes of fictie. Kan prachtig zijn, maar dat is echt iets anders. Die krijgen niet de dingen in beweging die ik van de plaats wil hebben.

Ik doe niet aan truukjes of kunstjes. Geloof daar ook helemaal niet in. Volgens mij heeft vertellen meer met energie dan met iets anders te maken. Nog een extra reden voor plaatje van het vuur. En met kwetsbaarheid, openheid, contact en geloof. Ik vertel je er graag meer over in de vorm van een lezing.

info@instituutvoorverwondering.nl