Hoofdgebouw

Hoofdgebouw

Ben Wilson

Dit zijn foto's van beschilderde kauwgums, die Ben Wilson zelf opgestuurd heeft.

In het midden de kauwgum die hij ter ere van de conceptie van onze dochter beschilderd heeft (Met zaadcel en eicel: Klein Maedje - ik heb ook een liedje met deze titel gemaakt).

Op de rechterfoto houdt hij het Gouden Randje vast met: 'Painted gum makes the world more beautiful'.

Ben

Hier zie je Ben ik actie (al kauwgumschilderend dus) met 'zijn' Gouden Randje achter hem, door mij geplakt op een stuk straatmeubilair in Muswell Hill in Londen.

Schop en schop

De schop in mijn hand is de schop op 'de film' is de schop waarmee tijdens het schatgraven een diep gat in Beieren is gemaakt... en weer dicht gegooid.

Schop en stoeltjes

Welkom in het Hoofdgebouw van Het Instituut voor Verwondering!

Molenwerfhof 46, Utrecht

Alles is er. Een beetje zoals deze site, dus. Maar dan echt. Heel gezellig als je het mij vraagt.

Vol hoofdgebouw

Een plek waar de verhalen niet van de lucht zijn, gedachten borrelen en prikkelende liedjes rondzingen. Een beetje als een museum, maar dan 'werkt' alles echt. Een eigentijdse variant op de 'salon' van vroeger. Kom binnen en je gaat anders weer naar buiten. Soms zijn er gasten.

Zoals de Amerikaanse schrijver Carl Hoffman:

Carl Hoffman in het hoofdgebouw

Of Jack Poels:

Jack Poels in het hoofdgebouw

Mittenwalds asfalt

Zie hier de prachtige bovenmaatse 'hockeypuck' die Flori, mijn Beierse aannemer, uit het Mittenwaldse asfalt gezaagd heeft.

X marks the spot. Met dat kruis gaven de geologen de plek aan waar iets in de bodem zat dat er niet hoort.

Flori

Hierboven zie je Flori aan het werk.

En hierbeneden tijdens het slotfeest van het schatgraafavontuur, in klederdracht:

Met Flori in klederdracht

Munten

Er zijn 'Schat van Mondo Leone' munten, maar ook een 'kapotgeklapte' ring en witte laarsjes, waar weer een liedje over bestaat.

Witte Laarjes

Het wemelt er echt van de verhalen. Er is genoeg voor iedereen.

Er zijn filmpjes, muziekjes, tafels en stoelen, een joekel van een videobeam en een gevulde ijskast. Wat wil je nog meer?

Check de agenda voor wanneer dit piepkleine hoofdgebouw open is. Maar dat is niet zo vaak (voor het gewone publiek). Veel vaker voor clubleden, dus word lid van Club Mondo Leone (gratis en het verplicht tot niks) door een mail te sturen naar club@mondoleone.nl of organiseer zelf iets Mondo Leonisch (verhalen, liedjes, masterclass) voor je vrienden of kennissen. Dat begint met een mail sturen naar: info@instituutvoorverwondering.nl