De plakband en de schervenMijn zoon en vrouw hadden gezegd dat ik instagram moest gaan gebruiken. Dat heb ik gedaan. 

De gebruiker mondo_leone bestaat daar sinds vorige week.

Instagram vroeg of ik mijn eerste nieuwe verhaal ook op Facebook wilde posten. Dat heb ik gedaan. 

Het verhaal op allebei de platforms is in grote lijnen hetzelfde  als het vorige verhaal in 'Dagboek'. Over een - in mijn ogen - ontroerend rolletje plakband.

Leon Verdonschot zag het op Facebook en schreef er een column over in de Limburger.


Ok, ik kom niet uit Blerick, maar het dorp er naast: Hout-Blerick (jaja in Limburg, het is de Limburger tenslotte) en - wellicht belangrijker -woon daar al 43 jaar niet meer maar inmiddels al meer dan 35 jaar in Utrecht... en de vrijwilligers zaten niet tussen de scherven. Dat waren familieleden en anderen voor wie de namen dierbaar waren. Vrijwilligers waren er om hen bij te staan en eentje had een rolletje plakband meegebracht.

Maar het gaat om de betekenis van het beeld. 

En ik ben er stil van dat het gezien en op deze manier verwoord is.