DromerFoto: Peter de Ronde

In het net verschenen Venlose culturele magazine 'Buun' staat een artikel van Finbar van der Veen over 'Mooder Hellup'. Het project van Michiel van der Grinten en mij, waarbij we lang geleden, op onze eigen manier en met veel gastmuzikanten de liedjes waarmee we opgegroeid zijn - Venlose carnavalsliedjes dus - opnamen en in eigen beheer uitbrachten. 

Wie had ooit kunnen voorspellen dat de carnavals (vastelaoves) muziek in Venlo en verre omstreken jaren daardoor voor altijd een beetje (en hier en daar een boel) anders zou zijn? Onze muziek wordt nog steeds gedraaid en allerlei bandjes zijn gaan 'rennen met de bal'. Wat een eer.

Fotograaf Peter heeft denk ik het verschil tussen mijn goede vriend Michiel en mij, als het om muziek gaat, wel goed getroffen. En dit was geen regie aanwijzing. Dit was gewoon hoe wij zaten. Voor de werfkelder in Utrecht (voorheen Bunt's studio), de plek waar onze opnames lang geleden gemaakt zijn.

Ik zeg wel eens: Ik ben geen echte muzikant. Want voor een echte muzikant is muziek het doel. En voor mij is het een middel (waar ik heel veel van hou, begrijp me goed). Michiel is veel meer een muzikant. Die met zijn band 'Minsekinder' (wat in zekere zin een kind van is 'Mooder Hellup') nog steeds vaak en met veel plezier én succes speelt in Venlo en andere plaatsen in Limburg. Ik zit van andere dingen te dromen. De gitaar ook niet bepaald in de aanslag.