Dagelijkse resetDe Quarantaine Club is in volle gang. Iedere dag maak ik een bericht met bijbehorend muziekje (en soms een filmpje) en stuur dat setje - old school, via email -  naar mijn Quarantaine Club Leden. Dat kan een gloednieuw liedje zijn of een ouder liedje dat toepasselijk is. De muziekjes neem ik iedere dag op in mijn blokhut. Eerlijk en menselijk, geen effecten, geen truuks.

Mensen die meedoen betalen 1 euro (minder dan een cappuccino, die je toch nergens kunt drinken) per dag, ik ga dit 40 dagen lang (quarantaine betekent tenslotte 40) doen, dus 40 euro. Samen minder dan de prijs van een etentje, dat je toch nergens kunt hebben.

Wat ben ik blij dat ik dit ben gaan doen. En dat terwijl ik me kort geleden nog afvroeg of ik nog wel muziek moest opnemen. CD's bestaan niet meer en spotify levert helemaal niks op voor kleintjes zoals ik. 

Nog los van het feit dat ik voorlopig niet de bijstand in hoef is het hartverwarmend wat het betekent voor mensen. In dit geestdodende tijdperk van sociale en culturele isolatie, angst en nieuws dat de hele tijd, overal, alleen maar over hetzelfde gaat.

Vandaag was dag 16.

Ik had een knutselversie van mijn liedje 'Witte Laarsjes' opgenomen. Omdat het mooi paste bij het bericht dat ging over op avontuur gaan in je hoofd en binnenpretjes. Het liedje plant een beeld in je hoofd, waarvan ik had gezegd dat de Quarantaine Clubbers er nog wel even last van zouden hebben.

En ik kreeg onder andere deze reactie (van Quarantaine Club Lid Shera):

Ik had zo’n supergestreste dag met de hele dag video-overleg, gebel en achter de feiten aanhollen. Dat was tien keer niks en ik vroeg me al af hoe ik in hemelsnaam de rust weer zou kunnen terugvinden. Toen kwam je mailtje met dat leuke liedje en ik hoefde er niet meer over na te denken ;) Fijn, zo’n dagelijkse reset aan het eind van de dag, waardoor je alles weer relativeert (en heel rare, maar vrolijke gedachten krijgt over witte laarsjes). Dank! Ik vind het helemaal niet erg om hier nog even ‘last’ van te hebben.

Je kunt nog meedoen. Stuur dan even een mailtje naar info@instituutvoorverwondering.nl en dan leg ik uit hoe het werkt. Je krijgt dan de eerder gestuurde berichten (en muziekjes) in een keer (die kun je dan 'binge-watchen', heel modern!) en daarna dus een dagelijkse 'reset'.