Volgende week


Beschilderd kauwgumpje, het werk van Ben Wilson

Volgende week maandag is de Climate Comedy Night in de Stadsschouwburg in Utrecht.

4 Cabaretiers zullen bezig gaan met het klimaat en ik (die de nadrukkelijke eis heeft gekregen niet grappig te proberen te zijn :-) mag de gastheer zijn.

Ik zal, als zelfbenoemd directeur van het Instituut voor Verwondering een pleidooi doen voor diezelfde verwondering. Om iets aan de klimaatproblemen te kunnen doen is een verandering in houding nodig. En zo'n verandering begint met daarvoor open te staan. En de bereidheid je te verwonderen. Over de schijnbaar gewoonste dingen.

Er zullen bij de borrel na afloop ook een aantal van mijn fotootjes te zien zijn. Zoals hierboven. Maar dan groot.

Trouwens, bovenstaande 'hotpants'-boom is te zien vlakbij de schouwburg.

Net zoals deze compositie van cirkels, kabels en steentjes, die ook uitgekozen is door 'Klimaat Stichting Hier' die de avond organiseert.

De foto heb ik jaren geleden gemaakt, maar het werk is in het echt nog steeds 'in collectie' zag ik gisteren. Vlakbij de deur van de schouwburg. Ik ben benieuwd wie het ziet. Niet iedereen aan de voetstappen te zien.