Houtje Touwtje


Touwtje (foto met fototoestel)

Touwtje in bedrijf (foto met telefoon)

Ik ben net terug van een korte vakantie.

Ik was twee dingen vergeten mee te nemen. Mijn fototoestel en mijn riem. Vandaar de brakke onscherpe telefoon-foto van een touwtje dat ik gebruikt had om mijn broek niet af te laten zakken.

Toen mijn zoon (17) dit touwtje zag (omdat ik het liet zien, je kunt het normaal niet zien omdat ik een hemd draag) vond hij dat onbegrijpelijk. Een touwtje! Terwijl ik er totaal niet mee kan zitten.

Daarop heb ik tegen hem gezegd dat je alleen vrij kunt zijn als je niet bezig bent met wat anderen van je denken.

De hele terugweg (vanuit zuid Duitsland) heb ik me afgevraagd of ik nog iets hierover zou zeggen. Ik heb het niet gedaan. Hij vindt het touwtje nog te raar. Hij wil graag net zoals zijn vrienden merk spullen. Dat komt later.

Maar het hoort er wel bij, daarom schrijf ik het hier alvast.

Laatst speelde en vertelde ik voor het personeel van een lagere school. Ze hadden een moeilijk jaar gehad en een optreden van Mondo Leone was het cadeautje. Na afloop kwam iemand, ik denk dat hij de IT medewerker was, naar me toe en zei enigszins verbaasd: Volgens mij doe jij gewoon wat je leuk vindt. Waarop ik zei: Ja. Waarna hij zei: Volgens mij heb jij een heel leuk leven...

Ja.

Maar dan moet je niet bezig zijn met of bang zijn voor wat anderen van je denken.