Monument voor Chriet


Foto: www.daandehaan.nl

In Hout-Blerick, het dorp waar ik vandaan kom is een virtueel monument voor futuroloog en ruimtevaartdeskundige Chriet Titulaer verschenen.

Dit is het werk van Daan de Haan en Tim Arts, met een animatie van Job, Joris en Marieke. Echt hartstikke leuk. Hulde.

Ik realiseerde me onlangs dat ik als klein kind, net een tikkie groter dan het blonde meisje op de arm de eerste maanlanding heb gezien. Bij opa en oma, wij hadden geen TV toen, met commentaar van Chriet de broer van de vriendin (nog steeds) van mijn moeder. Zo ver weg en toch zo dichtbij.

Tim en Daan hadden gevraagd of ik 'Man op de maan' wilde spelen bij de onthulling. Wat ik maar wat graag gedaan had, als ik niet zelf ver weg was op dat moment. In Oslo. Helaas. Ik heb nog wel een beeldje gekregen voor het niet spelen en als ik het goed begrijp voor het feit dat ik hen aangespoord had dit door te zetten.

Staat nog bij mijn ouders maar krijgt een ereplaats.

Dank.