Robbetje kwartetten


Gelukkig nieuwjaar!

Hoewel ik normaal geen privé-foto's op de site zet kan deze wel vind ik. Omdat de kinderen inmiddels groot zijn en omdat dit over meer gaat dan alleen mijn gezinnetje. Dit zijn drie verschillende belevingen van het feest dat oud en nieuw heet.

Eigenlijk zit er achter zo ongeveer al mijn foto's een idee. En dat zijn er een boel, geloof me.

Nog een keer mijn zoon:

Zoals ik al zei, hij is inmiddels groot, dus dat is goed gegaan. Maar ik heb wel eerst een foto gemaakt voor ik een sprintje trok.

Er is nog iemand die een enorme berg foto's heeft die eigenlijk over ideeën gaan. En dat is Rob van Dam.

Rob's Whatsapp-profielfoto.

Mijn profielfoto.

Rob woont in Utrecht, is ontwerper (ik had eerst architect geschreven, maar dat is hij officieel niet, hoewel volgens mijn goede vriend Albert, die architect is, kapitein Haddock het ook wel eens als scheldwoord heeft geroepen) en docent (ontwerpen) op de kunstacademie... en heel leuk gezelschap bovendien.

Ik ben naast hem af en toe gastdocent (ik geef het vak nieuwsgierigheid) en we hebben een paar maanden geleden een 'Donderdag Verwonderdag' gehouden. Toen kwamen we op een idee dat volgens ons heel leuk kan zijn.

Dit is trouwens een foto van Rob met water en zo.

Rob zei op een gegeven moment: ik heb een verhaal dat eindigt met een foto van een paardenbloem op de Catharijnesingel.

Waarop ik zei: Ik heb ook een paardenbloem op de Catharijnesingel:

Hier hoort een verhaal bij. Ik ben namelijk kleurenblind. Daarom is voor mij het feit dat iets een felle kleur heeft al reden genoeg om er enthousiast over te worden. Felle kleuren kan ik namelijk goed zien. Ik kwam er pas later achter. Maar daarom heb ik ook vast ooit deze foto gemaakt:

Geen idee wie dit is trouwens.

Ik denk dat Rob hier een antwoord op zou hebben. Ik weet alleen niet wat. Ben benieuwd.

Wij zouden nog wel eens heel leuk samen met foto's en ideeën kunnen 'kwartetten'! Live met publiek er bij, en dan ook af en toe een liedje (naar aanleiding van een beeld natuurlijk). Het spat vast alle kanten op, maar het gaat steeds wel echt ergens over.

Foto van Rob:

Hahaha. Daar heb ik wel een antwoord op:

Op zondagmiddag 4 februari, om 4 uur gaan we voor het eerst samen op avontuur. Een Robbetje Kwartetten. In het Hoofdgebouw van het Instituut voor Verwondering. Rob en ik nemen allebei honderden foto's mee. En ik ook mijn gitaar. Drankje er bij. Wordt vast leuk.

Als je wil komen moet je wel reserveren want het 'Hoofdgebouw' klinkt dan misschien wel groot, maar is maar heel klein. Stuur een mail naar info@instituutvoorverwondering.nl

Naar aanleiding van mijn nieuwjaarsfoto legde clublid Jeroen trouwens deze foto aan: