Contact


Foto's: Arjan Reef

Ik was vorige week op een festival genaamd 'Beleef de Zandbak'. Een festival voor mensen (vooral coaches) die bezig zijn met trainingen.

Zelf heb ik een try-out gehouden en aan een wonderlijke workshop meegedaan, van dat laatste zijn deze foto's.

Je ziet mij op bovenstaande foto met de gele plu kijken naar iemand die probeert een buizerd naar hem te laten kijken. Buizerds zijn totaal niet gevoelig voor uiterlijk vertoon. Dat waar wij mensen op het eerste gezicht op reageren. Je kunt nog zoveel indruk proberen te maken, een buizerd merkt jou alleen maar op als je in contact bent met jezelf.

Hahaha.

Ook yours truly had het lastig in het begin.

Vooral omdat ik dacht: Ik hoor dit te kunnen. En als je iets nadrukkelijk denkt, dan zit je in je hoofd en ben je er niet helemaal.

Zie je wel.

Ik ben dat namelijk, zoveel als ik kan. 'Gewoon' één. Een met mezelf. Dat is geen rocket-science of zo. Nee want dat is juist denkwerk.

Maar er waren ook mensen die maar in hun hoofd bleven zitten. En al gingen ze op dat hoofd staan, de buizerds keken niet.

Deze workshop is het werk van Fares Boustanji.

Samen met Remko Sietsma heb ik een try-out gehouden van 'Verhalen Vertalen', waarbij Mondo's verhalen gebruikt worden als inspirerende ingang om het eens over dingen te hebben. Ik de verteller, Remko de vertaler. Hij de coach en ik jajaja, dat is een inkopper, de vreemde vogel. Maar daarmee puur mezelf. En dat werkt. Niet alleen bij buizerds.

Mocht je daar meer van willen weten dan moet je maar contact opnemen.