Tussen gisteren en morgen


Blokjes

Het middelste blokje is Utrecht. Dit zijn de plekken waar op 4 mei 'Theater na de dam' is.

Flyer

Ik vertel Mondo Leone's nieuwe verhaal 'Het lot van Loterijman' nog vrijdag en zaterdag om 14:00 uur in het Nationaal Militair Museum en zondag om 11:00 uur. Een nieuw stuk over het verhaal staat hier. Deze journalist vindt het een indrukwekkende, zeer toegankelijke vertelling. Een stuk fijner om te horen dat dat iemand vindt dat ik mijn ademsteun te weinig gebruik, zoals laatst. Ook heeft hij door dat dit over veel meer gaat dan alleen maar een vertelling.

Er is wegens succes (en toepasselijkheid) in Baarn een voorstelling ingelast op 2 mei in De Speeldoos aldaar en op 4 mei is dan de afsluiter (voor dit jaar) in Het Huis Utrecht.

Programmaboekje

Er gebeurde laatst tijdens het vertellen iets heel bijzonders. 

Een van de hoofdrolspelers in 'Het lot van Loterijman' is een oorlogsmisdadiger genaamd Willi Kulla. Ik mag van hem geen foto's laten zien van het Nationaal Archief, die dat weer niet mogen van Justitie. Ik moet het doen met schetsjes die ik zelf van de foto's (in het strafdossier) heb gemaakt.

Dit is mijn schets van Willi Kulla:

Willi Kulla

Toen bleek ineens dat de oude man die op de eerste rij zat, als piepjonge politiefotograaf deze foto gemaakt heeft!

Ik ga hem binnenkort interviewen want hij kan uit de eerste hand een beschrijving van Kulla (die volgens hem op een varken leek) en de foto geven.

A,L,T

Ineens voelde je de verbinding met het verleden én de toekomst, want we zijn een gedenkteken aan het crowdfunden voor de door Willi Kulla vermoorde en vervolgens door iedereen vergeten tandarts Loterijman.

Gisteren en morgen. 25 en 27 april zijn dé twee dagen waarop mijn verhaal speelt. Nu zitten we er midden in.