Prijs


Prijzen en mooie dingen met een verhaal er aan vast kast

Een nieuweling in mijn 'prijzen-en-mooie-dingen-met-een-verhaal-er-aan-vast-kast'.

Het zit zo:

Een student presenteert

Ik had de eer om een soort 'inspirerende gastverschijning' te mogen zijn bij de afdeling 'product design' van de kunstacademie in Utrecht. Niet dat ik verstand heb van product design, maar meer om hen een keer kennis te laten maken met een andere manier van werken en denken.

Zodoende was ik afgelopen maand een paar dagen per week in de weer met studenten, lekker 'thuis', in het Hoofdgebouw(tje) van het Instituut voor Verwondering. Bij mooi weer onder een boom. 

Het was heel inspirerend, in elk geval voor mezelf. Ze / we gingen op onderzoek naar wat je raakt. En hoe je dat weer kunt vertalen naar iets dat anderen hopelijk raakt.

Een student presenteert

Deze student was trouwens iets te geïnspireerd geraakt door het verhaal van de Utrechtse Kabouter en was bij een poging met de spuitbus de wereld zelf ook ongevraagd iets mooier te maken door de politie (ongevoelig voor schoonheid of mooie gebaren) opgepakt en had de nacht in de cel doorgebracht. Hij presenteert hier wat hij naar aanleiding daarvan gemaakt heeft, met in het midden het zeepje uit de cel.

Een student had wel een heel aardig bedankje gemaakt voor de afgelopen tijd.

3e prijs met skippyballen

Hij had ooit de 3e prijs gewonnen met skippyballen. En had die prijs, naar analogie van Mondo Leone's Gouden Randjes 'gerecycled':

Gouden Randje

Aaaah... ik word er verlegen van.

Daarmee heeft hij mij in elk geval geraakt.