Scheiding van wegen


Vrij naar Bruce Allmighty

Een zelfportretje. De tekst is een uitspraak van Jim Kerry uit Bruce Allmighty. En in mijn geval is 'the woman rolling her eyes': Esther. Esther was in Mondo Leone mijn steun en toeverlaat, de verstandige en praktische helft van het tweemanschap. En dan vooral op het theatrale vlak.

Met Esther

Esther werkte voor Mondo Leone bij Huis aan de Werf in Utrecht, een theaterproductiehuis. Ik werkte voor Mondo Leone als documentairemaker. Dat is ook een beetje het verschil tussen ons. We houden allebei van muziek. Zij zingt ook. Een stuk beter dan ik trouwens.

Esther

De vrouw achter de schermen, hier even te zien, tijdens het grote slotfeest van Mondo's schatgraafavontuur.

Met z'n allen

Maar er komt, over een week, per 1 juli, een eind aan een geweldige tijd samen.

Niet dat wij samen niet meer goed zouden zijn. Zeker wel. Maar de tijd is veranderd.

Esther en diverse mannen

Hier zie je Esther op de rug, in het Beierse Mittenwald. Helemaal links staat Thomas, Mondo's theatertechnicus, met wie ik ook altijd heel fijn gewerkt heb, en met wie ik toch al meer dan een jaar niet op de planken heb gestaan. De laatste tijd heb ik meer te maken met de rechterkant van dit tablaux vivant. En dat is niet direct theater.

Wel beschouwd is het Mittenwald-avontuur een van de factoren die tot de scheiding van de wegen heeft geleid. Ik vond dat op avontuur gaan zo leuk dat ik dát meer wil doen. Fascinerende verhalen uitzoeken, avonturen beleven en daar op eigen wijze weer (op allerlei plekken) over vertellen is dan ook wat Mondo Leone op dit moment vooral doet. Veel en veel meer dan in theaters of op festivals staan. En dat laatste was en is Esthers specialiteit. En die van Thomas ook.

In het bos

Zo zit ik de laatste tijd ook veel archieven en in bossen (hierboven tijdens veldwerk als gastconservator van het Nationaal Militair Museum).

En daar is niet veel te doen voor Thomas en Esther. Vandaar de scheiding van wegen. Misschien komen ze en we in de toekomst weer bij elkaar. Zou maar zo kunnen.

Bedankt voor alles en mag de zon schijnen op jullie wegen, Esther en Thomas.

And a long way from home

P.S.,

Daarom is er ook een nieuwe Mondo Leone facebookpagina. Esther hield de oude namelijk bij. Nu ben ik aan de beurt. Dus als je Mondo's dagboekje via facebook wil volgen kun je daar heen. Op twitter kan ook.