Sinds 1 dag of 2


Schaduw


Het was een dag waarop alles mooi is. In de eerste plaats het weer en direct daarna het lage licht. En dan komt de rest vanzelf mee. De schaduwen van de fietsen.

Zonwering


De gereflecteerde strepen licht in de zonwering.

Een uitstekende dag om naar het 'museum in het wild' te gaan.

Op weg daarheen, in de fietstunnel...

Tunnel


...kwam ik een half affe vervalsing tegen.

Fake
Fake
Skyline


Maar op de plek zelf stond er duidelijk een echte Utrechtse Kabouter.

Hoewel die ook aanspoort tot zelf doen:

KBTR bij numbers


Als het gaat om museumstukken blijkt ook de Kabouter / KBTR zelf zijn klassiekers goed te kennen:

Doe Maar KBTR


BEAPS KBTR

Doe Maar


Kijk eens naar 'DE BESTE'

KBTR kan goed vervalsen.

Sinds 1 dag of 2


Sinds 1 dag of 2 (32 jaar).

Waarom zou er nu net een verwijzing naar Doe Maar en dit liedje staan? Hij lijkt mij te jong om dit (zoals ikzelf) van dichtbij mee te hebben gemaakt. Sinds 1 dag of 2 (32 jaar) kwam in uit 1981. Dat weet ik nog goed. Toen was ik 19. En vond 32 heel oud.

Ik had die plaat en heb hun dit nummer live zien spelen. Ik neem, als tijdgenoot en nederpopcollega, want ex-Toontje Lager lid, ook mijn pet voor hun af. Zij waren wel degelijk de beste. Zeker in die tijd.

Maar eh...

Ik weet niet hoe lang deze prent er al staat...

Zou KBTR of die andere naam, BEAPS, zelf ook in 1981 'uitgekomen' zijn en op het moment van schilderen 32 zijn geweest? Ik zie hem er voor aan, er staat nooit iets zomaar. Gaffiti spuiters vinden 32 vast ook heel oud.

Ik ben daar aan voorbij. Als dit klopt KBTR waarschijnlijk ook. Volle kracht vooruit KBTR! Schilders maken meestal pas op latere leeftijd hun beste werk.

In tegenstelling tot popmuzikanten.

Dat zijn vaak 1 dags vliegen.