The crossroads


Robert Johnson


Standin' at the crossroads...

In de muziek een gevleugeld begrip. Moederziel alleen kom je om middernacht op een kruispunt de Duivel tegen en je verkoopt je ziel aan hem. Het verhaal gaat dat blueslegende Robert Johnson dat gedaan heeft.

Hij kreeg toen en daar van de Duivel een groot talent. Maar was gedoemd. Zijn ster rees, maar dat duurde maar kort. Hij werd vergiftigd.

Crossroads


Het kruispunt in je leven.

Wat ga je doen en wat is het je waard? Op een belangrijk kruispunt in mijn leven kwam ik iemand tegen. Nee, niet de Duivel. Maar hij is die Duivel volgens mij wél tegen gekomen. In 1998 was ik in Texas om te filmen.

Jack Poels


Eerst maakten we rond San Antonio opnames met Rowwen Hèze voor de documentaire 'Van America Helemaal Naar Amerika'.

Waar ik het jaar er na een prijs voor kreeg:

Gouden beeld


Daarna ging ik naar Denton, Texas om voor de VPRO een portret te maken van 'Slobberbone'.

Slobberbone


En dat was eerlijk gezegd heel leuk.

Aardige jongens die gingen voor de muziek en Denton was een echt leuke plaats. Vooral met frontman Brent Best (de op een na langste) kon ik wel goed opschieten en heb ik best een aantal biertjes gedronken.

Slobberbone


Achteraf bleek ik in 1999 - 2000 op een kruispunt te hebben gestaan.

Ik sloeg af. Ging mijn eigen weg. Weg van TV. Mondo Leone werd geboren. Mijn dochter werd geboren. Die TV prijs werd later omgetimmerd...

Gouden Beeld


...tot zogenaamde Gouden Randjes.

Brent heeft op zijn kruispunt een andere keuze gemaakt. Hij is niet afgeslagen maar rechtdoor gegaan. Diep door in de muziek. Gisteren, vrijdag 5 september, speelden ze in Tivoli.

Ik dacht even kijken hoe het met Brent Best is.

Tivoli

Brent (rechts)

Brent


Die had ik niet zien komen.

Brent


Ik moest twee keer kijken, maar het is hem echt.

Brent. Ik was geschokt. Mocht hij een deal gesloten hebben... dan was het geen heel goede ben ik bang. Misschien is er tegenwoordig zo veel keus voor de Duivel dat een muzikantenziel weinig meer oplevert.

De zaal was half vol denk ik. Slobberbone speelde veel liedjes die ze toen ook al speelden. De mensen vonden dat best goed geloof ik.

Ik heb de zaal in verwarde toestand verlaten.