Reaktie


Ombudsvrouw


Ik heb een reaktie van de Volkskrant ombudsvrouw gekregen.

Naar aanleiding van het jokken bij het plaatje van de slang en het muisjeAllereerst blijkt de slang een varaan te zijn, maar goed, dat was niet mijn punt.

Daar gaan we:

Het beeld dat de marketingafdeling gebruikt om de serie Hidden Kingdoms te promoten, is afkomstig van de BBC. De advertentie waarbij de varaan naast de muis is te zien, is authentiek. Daar is niet aan geknutseld.

Dus de horizontale foto hebben ze zo van de BBC gekregen. Die vertikale was gefotoshopt door de afdeling marketing.

U merkt op dat er is ‘gejokt’. Feitelijk is dat ook zo, hoe onschuldig ook. Dat lijkt me geen goede reclame voor de serie.

Overigens waren de twee verschillende advertenties mij persoonlijk ook opgevallen. Ik was licht teleurgesteld, ging er vanuit dat beide foto’s waren gefotoshopt. Nogmaals, dat is geen goede reclame.


De hoofdredactie is het met mij eens dat het plaatsen van de gefotoshopte advertentie niet zou moeten en heeft dit laten weten aan de afdeling marketing.

Ik heb haar bedankt voor deze uiterst serieuze reaktie. Hebben de varaan, de muis en ik het toch tot op de hoofdredactie geschopt!

Zij heeft duidelijk het blogje niet gelezen, dan had zij gezien dat er door de afdeling marketing ook aan horizontale foto (die vast door de BBC gefotoshopt is) geknutseld is.

Anderhalve slang en muis