Arme aliens


Straat

Daar! Dat zwarte dingetje op straat!

Alien

Een platgereden alien.

Lang geleden heb ik een film gemaakt over 'The Golden Record'.

        Gouden plaat

Dit is een gouden plaat.

Ja. Langspeelplaat, met een naald er bij en instructies hoe die af te spelen. Deze plaat is bevestigd op alle twee de Voyager satellieten.

Voyager

Deze satellieten zijn in 1977 gelanceerd en hebben allebei inmiddels ons zonnestelsel verlaten. De verste (Voyager 1) is op dit moment bijna 18.000.000.000 (18 miljard) kilometer van de aarde. Ze sturen nog steeds pliepjes terug naar de aarde.

De Voyager missie was heel succesvol, voor ze het zonnestelsel verlieten hebben ze alle planeten gefotografeerd:

Rode vlek

Zie hier de rode vlek op Jupiter.

En omdat ze voor altijd door zullen gaan de ruimte in, is er een boodschap op de satellieten bevestigd. Een soort groeten van de mens, bedoeld voor aliens.

Dat is die Golden Record.

Hierop staan geluiden, muziekstukken en 116 foto's die een indruk moeten geven van wat de mens is. Hoewel, de enige foto die ons afbeeldt zoals we zijn, een naakte man en naakte zwangere vrouw, mocht niet mee. Omdat er protesten kwamen dat er vuiligheid de ruimte ingeslingerd werd.

Er staan foto's op zoals deze:

Likker eten en drinken

Die arme aliens. Voor een mens is dit al een raadselachtig plaatje. Het draagt de titel Voorbeelden van likken, eten en drinken.

En dit plaatje:

Sprinters

Hierover zei Frank Drake, een sterrenkundige die aan dit project heeft meegewerkt: Stel nou dat je niks van de mens weet. Dan zou je kunnen denken dat er een soort bestaat, met ieder een half been, dat kan zweven.

Is die bovenstaande alien dat hele eind gekomen om die zwevende soort te zien (als een alien al kan zien natuurlijk), wordt 'ie overreden door een auto.

Heeft hij in elk geval niet goed uitgekeken.