Op slot


Verzameling

Ik vond deze dingetjes op straat.

Ze passen wel bij mijn stand van zaken.

Op mijn 40e heb ik een van de beste beslissingen van mijn leven gedaan, namelijk Mondo Leone in het leven roepen. Gisteren leuk gespeeld (oorbel), het was Valentijnsdag en ik heb zelfs een roos gekregen van een vrouw uit het publiek (bloem)... en toch zijn er scherven.

Ik hoopte dat mijn NOS televisie-avontuur het gemakkelijker zou maken om met Mondo Leone iets op TV te gaan doen, maar dat blijkt ont-zet-tend lastig.

Om een indruk te geven van 'televisieland' is een kleine anecdote misschien wel op zijn plaats.

Een tijdje geleden zei ik tegen de chef TV van VPRO dat het mij zo leuk lijkt om een programma van 15 minuten te maken. Iets om even bij stil te staan. En je snapt dat Mondo Leone-filmpjes zich daar erg voor lenen. Toen kreeg ik als antwoord: dat kan niet. Een kwartier bestaat niet op televisie. Alle programma's hebben in verband met de programmering vaste lengtes. Slots. En de kortste lengte is 25 minuten...

Een kwartier bestaat niet...

Het is dat het ook grappig is, anders was het alleen maar om te huilen.

Nog een voorbeeld?

De NTR vindt dat Mondo Leone-werkjes niet 'urgent' genoeg zijn voor Nederland 3. Waarop ik vroeg wat wat dan in hun ogen urgent is. En als voorbeeld van urgentie wordt... een quiz genoemd.

Een quiz godbetert!

Als er iets overbodig, niet nodig en dus het tegenovergestelde van urgent is, dan is het toch wel een quiz?

Ik weet niet wie er nou gek is.