Idee


Het idee ontstond ooit op (reizend theaterfestival) De Parade. Ik wilde graag (in plaats van 'gewone' optredens) een club-achtig gevoel, met mensen aan tafeltjes, verzoekjes en gesprekken. Daar is niks van terecht gekomen. Maar daardoor dacht ik wel: Hoe leuk zou het niet zijn als er echt een club zou bestaan?

Inmiddels heeft Club Mondo Leone meer dan 1500 leden. Ik zie het meer als een club van geestverwanten dan als een fanclub.

Als je meedoet krijg je van tijd tot tijd mails met plannen en ideetjes. Of je daar weer aan meedoet is helemaal aan jou natuurlijk.

Club Mondo Leone heeft veel mogelijk gemaakt (zie wapenfeiten) en zonder deze dierbare achterban had Mondo Leone het heel heel zwaar gehad in de Corona lockdowns.

Er is ook een soort van clubhuis. Het zogenaamde 'Hoofdgebouw van het Instituut voor Verwondering' (de naam kan niet groot genoeg voor zo'n kleine plek). Voor Corona waren daar af en toe bijeenkomsten, optredens, try-outs en kwamen gasten langs. Nu is het meer een virtueel hoofdkwartier. Er staat een livestream-studio.