De Bazuin en Mondo Leone


Meer dan de helft van mijn leven woon ik in Utrecht. Ik heb mijn hart verpand aan deze prachtige stad. Maar het oude deel van dat hart zal altijd Limburgs blijven. Ik denk en droom in het Venloos.

Dat maakt mij tot kind van twee werelden. En in mijn zuidelijke wereld gebeurt er iets als ik blaasmuziek hoor. 'Neem mij mee naar dat glooiende land en fanfaremuziek...'

Vandaar dat ik het een enorme eer vind om ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan samen met Harmonieorkest De Bazuin een jubileumconcert te smeden.

In die samenwerking gaan we op zoek naar het mooiste geluid ter wereld.En ik weet wel een kandidaat... de K5LA, de Amerikaanse treintoeter die een werkelijk prachtig akkoord produceert. Ik ben in Amerika op zoek gegaan naar de man die verantwoordelijk is voor dat akkoord. Dat verhaal zal ik in geuren en kleuren, met film en natuurlijk De Bazuin vertellen.


Ziehier de Bazuin in 1923. Toen nog uitsluitend voor heren. Dat is nu anders. Bazuinlid en componiste Mari-anne Hof zal een nieuw stuk voor harmonieorkest gaan maken bij de zwerm spreeuwen die Marcel en ik hebben gefilmd, lang geleden boven Utrecht. Het geluid dat die zwerm spreeuwen op straat opleverde: flatsj, flats, fledder (van de vallende poep) maakt trouwens volgens mij weinig kans in de race voor het mooiste geluid. Maar je weet nooit.


En we gaan nog veel meer doen.


Wat dacht je van de Mondo Leone klassieker 'Duiken' (gefilmd in zwembad de Kwakel), maar nu met groot orkest? Lijkt me geweldig.


Of 'Ravioli in Gis mineur' met toeters en bellen? Want Italiaans is wat mij betreft ook een kandidaat voor het mooiste geluid.

Het belooft een unieke samenwerking en een bijzondere vierde keer dat Mondo Leone in de Grote Zaal van Vredenburg staat te worden. Eerder vierde ik er de 40e verjaardag van mijn basgitaar, Het Feest Van De Meer Dan Duizend Leden en De Grande Finale van Mondo Leone's Schatgraafavontuur.

Het jubileumconcert is op 4 juni 2022.