Workshop

Bloemen en klimopje

Of het nou bloemen zijn langs de kant van de straat om de hoek of een merkwaardig spoor op een stoeptegel tien meter verder...

Tegelkunst

De poëzie in een briefje...

Voor de liefhebbers

Of een duif die de brug gemist heeft.

Ex-duif

De wereld is vol bijzondere dingen om te zien.

Ik kijk graag en veel. Naar mijn inzicht is jouw wereld zoals jij hem ziet. Dus ik geloof dat het belangrijk is om goed te kijken. En nog een stap verder te gaan. Te zien. Dat verrijkt je wereld meer dan wat dan ook.

Mij valt op dat heel veel mensen dat misschien wel willen, maar niet echt doen. Mensen zeggen dat ze geen tijd hebben. Maar tijd is prioriteit. En daar gaat het meestal direct al mis. Je moet het wel belangrijk vinden. Je moet er ruimte voor willen maken. Want echt goed te kijken terwijl je aan het rennen bent, gaat niet. 

Sinds ik gevraagd ben om gastdocent op de kunstacademie te worden (wees gerust, voor eerstejaars, kunstacademiebrugmuggen, die leer ik 'waarnemen') en sinds mensen mij gevraagd hebben om een workshop te geven dacht ik: waarom niet?

Ik geef verwonder-workshops. En dan ben ik de 'verwonderwijzer'. Hahaha. Maar. Ja. Ik denk echt dat ik je (door een paar oefeningen en de visie van een doorwinterd verwonderaar) even anders naar de wereld kan laten kijken.

De workshop (ik zou het kijkshop willen noemen maar dat bestaat al) duurt drie uur. Ik ga jullie dingen laten zien en op gang helpen. Jullie gaan de deur uit en fotootjes maken (maar het is beslist geen fotografie cursus, de foto's zijn er om beelden te kunnen delen). Er is niks zweverigs aan. Het gaat niet om knap. Het is geen wedstrijd. Het gaat om een houding die ik je van dichtbij zal laten zien en waar je vervolgens zelf verder mee kunt.

Voor nu zijn de workshops voor groepen. Informatie krijg je via info@instituutvoorverwondering.nl. Het maximum aantal is 30 personen. Later komen er ook workshops waarbij je kunt intekenen.