Muziek

A

Als je op de steen klikt hoor je 'Stil is de wind'.

En als je op onderstaand plaatje klikt (de Kettingweg, waarover de jonge jongen de SS-ers achtervolgde op zijn step) dan hoor je '21'. 

Kettingweg

Dit zijn twee sleutelliedjes uit 'Het lot van Loterijman'.

Ook heb ik muziek gemaakt bij een aantal scene's. Zoals het zoeken door de mannen van de genie. Mannen die vaak met detectoren lopen noen zichzelf wel eens 'piepjesman'. Althans dat deed Ferry, de geoloog die me bij gestaan heeft bij het avontuur in Mittenwald.

Vandaar mijn muziekje: 'Piepjesmannen' dat je hoort als je op de onderstaande foto klikt van ons in de regen in het bos. 

Piepjesmannen

Maarten, die met de detector op zijn schouder loopt was ook mee naar Mittenwald. Het gepiep van zo'n detector was de inspiratiebron voor de piepgeluidjes in de muziek. Ook is de muziek niet heel serieus of droevig. Het zoeken zelf was namelijk ook gewoon interessant om te doen. De arme man ligt daar al meer dan 70 jaar niet meer. En dan vind je ineens een musketkogel van veel langer geleden.

Ze heeft 'Het lot van Loterijman' allerlei lagen en kleuren.

Voor mij horen muziek, film en verhaal vanzelfsprekend bij elkaar. Ik hou zielsveel van alledrie en maak ze zelf, alledrie. Ze dienen één doel. Niks arty's. Gewoon. Als de poten van een kruk. Om ons op te tillen.

Maar om dat mee te maken moet je gewoon een keer zelf komen kijken en luisteren en voelen natuurlijk.

Dit blijft behelpen.