Het Instituut voor Verwondering

Life is a bubble

Het Instituut voor Verwondering is de kijkkunst-academie van Mondo Leone. De doelstelling zit in de naam. Het is ons streven om open en met veel plezier de wereld in te kijken.

Drie korte (omstreeks 1 minuut) kijkfilmpjes als voorbeeld:
Verwondering is onwetenschap. Niet zeker weten. Niet bij voorbaat invullen. Je dingen afvragen. Het Instituut voor Verwondering drijft op zelfstudie. Zie het zelf is het motto. We richten onze blik op onszelf en onze directe omgeving. Doel is om dieper te voelen, beter om ons heen te kijken, stil te staan bij wat wij zien en op avontuur te gaan in de wereld van alledag. Dat is namelijk leuk en waardevol om te doen, weten verwonderlingen uit ervaring. Ons idee is dat iedereen daar beter in kan worden. Zie het manifest.

IVV

Het Instituut voor Verwondering heeft verschillende vormen.

Denkbeeldig: IVV-D

In het besloten gedeelte van deze site, in je mailbox en in jouw eigen hoofd en hart.

Als je hier aan mee doet ben je ‘verwonderling’ en krijg je toegang tot het besloten deel en iedere week een inspirerend en aansporend bericht. Geregeld een liedje. En van tijd tot tijd een opdracht en toegang tot de berichten van vorig jaar. Dit duurt een ‘jaargang’ lang. De eerste jaargang is geweest, de tweede loopt van oktober 2015, tot de vakantie, tot juli 2016. Meedoen kost 50 euro. Ongeveer een euro per week dus. Je kunt je aanmelden voor de tweede jaargang via info@instituutvoorverwondering.nl

Concreet: IVV-C

In het hoofdgebouw van het Instituut voor Verwondering. Een plek waar ideeën opborrelen, verhalen spelen en liedjes rondzingen.

Ieder laatste weekend van de maand (zaterdagavond en zondagmiddag, te beginnen na de vakanties) is dit gebouwtje open voor publiek. Dan zal ik, jullie hoogstpersoonlijke ‘verwonderaar’ op Mondo Leonische wijze, met liedjes, filmpjes en verhalen de feeststemming verhogen en ons eraan herinneren waar het allemaal ook al weer om draait. Er is plek voor 30 personen en er dient gereserveerd te worden.

In dit hoofdgebouw (of indien gewenst op andere lokaties) worden ook workshops en masterclasses gegeven en zijn groepsbezoeken mogelijk.

Daarnaast zullen er van tijd tot tijd bijzondere dingen georganiseerd worden. Zoals ontmoetingen met inspirerende gasten. Begin oktober zal de Amerikaanse schrijver Carl Hoffman onze gast zijn. Juli volgend jaar zal in principe professor Octávio Mateus komen vertellen.

Octavio Mateus

Deze enthousiaste jonge Portugese paleontoloog (vond zijn eerste fossiel met 4 jaar) die al meer dan tien nieuwe dinosauriërs heeft ontdekt in zijn geboortedorp, komt bij ons een soort spreekbeurt houden: Mijn Dino. 

Ik ben in gesprek met kunstenaars en muzikanten, wetenschappers en dromers.

Mensen die meedoen met IVV-D gaan voor bij de uitnodigingen om hier bij te zijn.