Het Instituut voor Verwondering

Life is a bubble

Het Instituut voor Verwondering is de kijkkunst-academie van Mondo Leone. De doelstelling zit in de naam. Het is ons streven om open en met veel plezier de wereld in te kijken.

Twee jaar hebben we dit via berichten en opdrachten op internet gedaan. Maar dat is wel heel veel werk en ik vind het leuker om live samen te zijn. Vandaar dat er nu nog een aantal achterliggende ideeeën hier te vinden zijn, zoals de krokodil-theorie, of de geluk-theorie. Als dit naar meer smaakt dan moeten we iets regelen. Een lezing, vertelling, gastles, optreden... er kan van alles. De ervaring is dat mensen het heel inspirerend vinden. Stuur een mail naar info@instituutvoorverwondering.nl en we zien wat we kunnen doen.

Ter verhoging van de feestvreugde drie korte (omstreeks 1 minuut) kijkfilmpjes:
Verwondering is onwetenschap. Niet zeker weten. Niet bij voorbaat invullen. Je dingen afvragen. Het Instituut voor Verwondering drijft op zelfstudie. Zie het zelf is het motto. We richten onze blik op onszelf en onze directe omgeving. Doel is om dieper te voelen, beter om ons heen te kijken, stil te staan bij wat wij zien en op avontuur te gaan in de wereld van alledag. Dat is namelijk leuk en waardevol om te doen, weten verwonderlingen uit ervaring. Ons idee is dat iedereen daar beter in kan worden. Zie het manifest.